Se till att läsa denna veckas reklamblad från Jotex så att du inte missar de bästa erbjudandena bland den här veckans annonser!

Det har aldrig varit enklare att utforska erbjudanden från Jotex. Nu kan du hitta alla veckoannonser och kampanjer på ett och samma ställe! Kolla in det och spara tusentals kronor!

loader
Läs mer

Jotex- Bakgrund

Historien börjar en jul för över 50 år sedan, 1963, när Sven-Åke Johansson besökte sitt barndomshem i Gnosjö. Han skulle hjälpa sin mamma att byta gardiner till första advent, en tradition de haft i familjen sedan barnsben. Där och då föddes idén till att starta gardinspecialisten Jotex. Under hela sin uppväxt såg han hur härligt årstiderna växlade i fönstret och hur hemmet ändrade personlighet i takt med att man bytte gardiner. ”Alla har rätt att ett vackert och personligt hem och samtidigt ha pengar över till annat”.

Namnet Jotex tar Sven-Åke från sitt efternamn Johansson ”Jo” och ”tex” från ordet textil. För att få snurr på affärerna åker han själv runt och visar upp sitt sortiment; gardiner med mönster gjorda av egna designers och textilkonstnärer. Med sig har han sin katalog med olika mönsterbilder, färger och modeller. Katalogen som bara får lånas tillfälligt blir snabbt populär och lite som ett inredningsmagasin i trakten. I takt med att efterfrågan ökar, trycks fler och fler kataloger upp och det lilla postorderföretaget växer.

1997 startar Jotex den första hemsidan och säger ”Hej då” till postorder. Det visar sig vara ett smart drag. Jotex grund vilar på personlig kontakt, enkelhet och prisvärda produkter (det där småländska) och det är något som fungerar extra bra på webben.