Se till att läsa denna veckas reklamblad från ICA så att du inte missar de bästa erbjudandena bland den här veckans annonser!

Det har aldrig varit enklare att utforska erbjudanden från ICA. Nu kan du hitta alla veckoannonser och kampanjer på ett och samma ställe! Kolla in dem och spara tusentals kronor!

ICA - Bakgrund

Ica räknar sin historia tillbaka till 1917 när Hakon Swenson grundade AB Hakon Swenson, allmänt kallat Hakonbolaget, i Västerås. Den första praktiska verksamheten var i Gävle hamn. Hakonbolaget byggde på det som idag kallas Ica-idén, men tidigare även kallats "den omöjliga idén" ett sätt att låta alla småhandlare fortsätta vara egenföretagare, men ändå få del av stordriftens fördelar vad gäller inköp och marknadsföring.

Namnet Ica uppkom när fyra regionala, handlarägda grossistföretag grundade ett samarbetsorgan i slutet av 1930-talet. De kallade sig för inköpscentraler för att skilja sig från vanliga grossister. Den 8 april 1938 möttes de fyra verkställande direktörer för Hakonbolaget, Speceristernas Varuinköp, AB Eol och Nordsvenska Köpmannabolaget. De kom fram till att de fyra grossistföretagen skulle bilda ett gemensamt företag vid namn Svenska Inköpscentralernas Aktiebolag för att dra nytta av de vinster man kunde göra genom att samordna verksamheten. Detta företag grundades den 9 januari 1939 när en konstituerande stämma hölls i bolaget. Man registrerades hos Patentverket den 15 mars samma år under namnet Inköpscentralernas AB Ica. Från början hade man tänkt sig namnet "Sica", där S stod för "svenska", men det namnet var redan upptaget.

Idag är Ica AB (Ica-koncernen) ett av Nordens ledande detaljhandelsföretag (50% av Sveriges dagligvaruhandel) med över 1 300 butiker i Sverige.

Hos ICA kan du köpa mat och hushållsprodukter, i större ICA-butiker kan du också köpa allt ifrån kläder till hemelektronik och inredning.

De fokuserar på mat och hushållsprodukter.